En användarrecension av asus eeepad transformer prime

Vi har tidigare skrivit om Asus eeepad transformer serien. Här kommer en recension av användarupplevelsen av asus eeepad transformer prime, uppföljaren till transformer och föregångaren till infinity.
Modellen har fått bra recensioner för sina tekniska specifikationer. Sedan kom det rapporter om att wifi-uppkopplingen var dålig vid svag wifi-signal och att GPS mottagningen inte alltid fungerade. Asus var snabba att erbjuda en GPS modul utan kostnad. Min upplevelse är att wifi-mottagningen är medelmåttig. Inte dålig men inte heller på topp. Anledningen är antagligen det i metall helgjutna bakstycket och uppföljaren infinity har fått benämningen ”enhanced wifi” där man förbättrat upplägget för wifi-mottagning. 

Utseendet på transformer prime är snyggt och känns lyxigt. Det går lätt att docka plattan i tangentbordet.  Ideealet hade varit att plattan. hade varit ännu mer
rörlig, t.ex att man hade kunnat vrida bak tangentbordet så att det uppochnedvänt användes som stöd till plattan eller att man kunde ha den som platt enhet utan att koppla loss tangentbordet.

Betraktningsvinkeln på skärmen är mycket bra och den är så ljusstark att man utan problem kan använda den utomhus. Man kan välja automatisk ljusstyrka på skärmen så att den anpassas efter omgivningens ljusförhållanden eller själv ställa in ljusstyrkan. Automatisk ljusinställning är naturligtvis bra men jag upplever att jag gärna vill ha skären lite ljusare än vad som ställs in automtisk. Om man vill spara på batteriet är det naturligtvis bra.

Det är dock sällan man har akut behov att spara på batter oiet då tangentbordets extra batteri tillsammans med plattans batteri ger upp till 18h användningstid. När jag inte stänger av enheten utan bara slår ihop den och lägger den i väskan drar den dock en del batteri även då så det är ide att stänga av den om den inte ska användas på ett tag.

Man kommer snabbt in i att kombinera tangentbordet med att klicka på skärmen. Det är så smidigt att man kommer på sig själv med att peka på skärmen även på sin vanliga  bärbara dator utan touchfunktion. Med windows 8 kommer vi dock antagligen att se fler och fler som sitter och pekar på sina bärbara datorer. Tangentbordet gör inmatningen av text mycket lättare än plattans virtuellla tangentbord även om transformer primes tangentbord lämnar en del att önska. Musplattan och dess knappar är ganska svårstyrda, vilket inte gör så mycket då man ofta pekar direkt på skärmen istället, men det är lätt att komma åt musplattan när man skriver text vilket gör att markören flyttas till något helt annat ställe i texten. Jag saknar också en delete-knapp, även om det i de flesta fall fungerar att använda ”shift” + ”backspace” för delete-funktionen men det fungerar inte inne i alla applikationer.

Inte heller alla kortkommandon man är van vid från microsofts pc-datorer fungerar alltid. När jag försöker skriva det här inlägget i wordpress inne i den medföljande webbläsaren är det en hel del problem, men när jag skriver i wordpress androidapp fungerar det mycket bättre.

Man märker också att alla appar inte är anpassade till plattformen, även om om sådana problem ofta är övergående då uppdateringar till apparna kommer. T.ex. när jag öppnar appen rabble så visas enbart rabbles logotyp på skärmen omväxlande i stående och liggande läge, och det går inte att komma tillbaka till hemskärmen ens om jag stänger av skärmen och sätter på den igen. Först när jag går in på min synkade androidmobil och avinstallerar appen försvinner den även från plattan.

Helhetsintrycket av transformer prime är ändå positivt och det känns som att hybriddatorerna är framtiden och med windows 8 kommer vi säkerligen att se många fler enheter som kombinerar tangentbord med skärmstyrning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *