Hybriddator Infinity One från One Education Foundation

 

One Education Foundation är ett australiskt företag med målet att kunna tillhandahålla en hybriddator windows infinity one till alla skolbarn.  Satsningen tar vid efter projektet  OLPC (One Laptop per Child) som hade som mål att erbjuda den linuxbaserade bärbara datorn XO 2007 för 100 dollar, så att alla barn i hela världen skulle kunna skaffa en. Man kom aldrig ner i det priset, men XO fick viss spridning ändå.

infinityone

One Education lanserar sin hybriddator Infinity One med Windows 10 i augusti. Priset ska bli 230 dollar, cirka 2000 kronor.

Infinity One är  anpassad för skolbarn. Den är robust, går att laga, är billig och har alla grundläggande funktioner.

Infinity Ones processor är en  fyrkärnig Intel Atom Processor med en klockfrekvens på upp till 1,92 GHz.  Batteritiden är tio timmar, det finns en kamera (Två megapixel) på framsidan och en lite bättre (fem megapixel) på baksidan.

Minnet är på två GB och disken på 64 GB. Vad gäller portar finns det en usb 2.0, en usb 3.0 och en micro-hdmi. Bildskärmen på 10,1 tum har upplösningen 1 280 x 800.  Datorn kan kompletteras med en laddningsstation som kan hantera upp till tio enheter. som ska kosta 250 dollar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *