Användarrecension av Transformer TF201 (transformer prime)

Användarrecension av Transformer prime

Det är lätt att tro att man sitter vid en dator, just för att det ser ut som en dator. Men det är fortfarnade en surfplatta. Det är såklart både fördelar och nackdelar med detta.

Jag har testat versionen utan 3G/4G. Visst kan man sakna att ha ständig uppkoppling. Har dock mest använt den hemma där jag har WiFi. Är man ute och reser så kan man ju använda sin telefon som Hotspot för att få uppkoppling till sin platta, nackdelen som man bör tänka på är att det suger rätt mycket batteri ur telefonen.
TF201 har minneskortläsare (upp till XXGb) av någon outgrundlig anledning så sitter läsaren i tangentbordet? Hur tänkte Asus här?? Vill man ha med sig lite filmer och annan underhållning så måste man ha tangentbordet inkopplat för att komma åt det. Verkar dock finnas MicroSD-kort i skärmen och SD-kort i tangetbordet.

Fördelar:
Batteri. En dags normal användning klarar den utan problem! Troligen mer, men brukar ladda den på natten för man vet ju aldrig vad dagen har planerat för en.
Ljud. Det är underbart med en fläktlös ”dator”. För mycket som man gör på en dator klarar man av att göra på denna!
Touchpad. Bra precition vid finlir. Hade det inte funnts en knapp på tangetbordet för att inaktivera den så hade den hamnat på minuskontot. För när man sitter och skriver så kommer man åt den titt som tätt och texten hamnar lite varstans.

Nackdelar:
Inte en dator. Det känns ofta som att sitta vid en bärbar så när man tror det så kan man bli irriterad på att det är just en platta och inte en fullfjädrad dator.
Den är lite seg. Men denna är vid skrivandes stund några år gammal. Så Den nya Transformer infinity är säkert mycket bättre på den punkten.
Platta: Många appar som man vant sig vid på telefoner är inte anpassade för plattor. Blir lite smått eller stort. Inte alltid snyggt även om det mesta funkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *