Asus EEE Pad transformer / prime / infinity

Asus har på kort tid lanserat tre hybriddatorer, Asus EEE Pad transformer, transformer prime, samt transformer infinity.

Serien är alltså inte bara en platta som man kan koppla ett tangentbord till utan respektive platta dockas i det tillhörande tangentbordet som också innehåller ett extra batteri, vilket ger en oöverträffad batteritid.

Transformer (TF101) lanserade 2011 och var när den kom en av de mest populära plattorna med android, trots att den hade en del brister  som åtgärdades med uppföljaren transformer prime.  Specifikationerna för Transformer var dock itne dåliga vid lanseringen. Transformer har en NVIDIA® Tegra™ 2 – 1.0 GHz-processor med dubbel kärna. Skärmen är IPS-skärm med fantastiska 178 graders betraktningsvinkel.

Transformer Prime (TF201) var den första datorplattan utrustad med 4 tegra 3 processorkärnor i hastigheten 1.3 gigahertz. Transformer prime har en 10.1 tum stor bildskärm av typen Super IPS+ med en ljusstyrka upp till hela 600 nit vilket gör att man kan se bra på skärmen även i direkt solljus. Färgåtergivningen är också i topp.  Transformer prime har GPS, men många har upplevt anslutningsproblem, så man har talar lite tyst om den. Den som har upplevt GPS problem med sin Transformer Prime kan dock få en extern GPS enhet skickad till sig helt gratis. De första oberoende testerna visade också att transformer prime hade vissa anslutningsproblem via wifi vid svag signal. Anledningen tros vara det helgjutna metallbakstycket som kan hämma mottagningen. Men att surfa och titta på filmklipp fungerar för det mesta utan problem. Kanske var de rapporterade problemen med GPS anslutning och wifi ändå anledningen till att uppföljaren transformer infinity kom så pass nära inpå.

Transformer infinity (TF700T) har förutom ”förstärkt wifi” genom modifierat bakstycke jämfört med transformer prime även en full HD (1920 × 1200).

 

 

 

1 tanke kring ”Asus EEE Pad transformer / prime / infinity

  1. Pingback: En användarrecension av asus eeepad transformer prime | hybriddator

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *